Mit kell tudni az orvosi alkalmasságiról?

Az orvosi alkalmassági vizsgálaton az orvos megállapítja, hogy egészségügyileg alkalmas vagy-e a járművezetésre.

Fontos tudni, hogy bizonyos betegségekkel nem vezethetsz gépjárművet. Ebben az esetben a hatóságoktól nem kaphatod meg a jogosítványt, hiába vizsgáznál sikeresen.

Az orvosi alkalmassági vizsgálatot háziorvosodnál intézheted, ennek díja 7.200 Ft.

Mind az A, A1, A korlátozott, valamint B kategóriás jogosítványhoz szükséges az orvosi alkalmassági vizsgálat, az M kategóriás jogsihoz viszont nem szükséges!

Orvosi alkalmassági csak az első jogsihoz kell! Tehát ha van már mondjuk egy B jogosítványod és szeretnél egy A kategóriás motoros jogosítványt, akkor nem kell újra orvosi alkalmasságit csináltatnod.

Fontos tudni, hogy az orvosi alkalmassági érvényességi ideje 10 év, tehát 10 évenként meg kell újítani!

További fontos részletekért az orvosi alkalmasságiról kattints alábbi blogbejegyzésünkre

Megnézem a jogosítvány árakat
Jelentkezem
1610, 2020

Mit kell tudni a jogosítvány orvosi alkalmasságiról?

By |október 16th, 2020|Categories: Egyéb, Jogsi, orvosi|0 Comments

M it kell tudni a jogosítvány orvosi alkalmasságiról? Az egészségügyi alkalmassági vizsgálat alkalmával az orvos megállapítja, hogy egészségügyileg alkalmas vagy-e a járművezetésre. Pontosabban: a jogosítvány orvosi alkalmassági vizsgálat célja annak megállapítása, hogy nincs olyan betegség, testi, szellemi vagy érzékszervi fogyatékosság, mely a jelentkezőt járművezetésre alkalmatlanná teszi. Amennyiben alkalmasnak talál a vizsgáló orvos, orvosi igazolást ad a jogosítványhoz. Fontos tudni, hogy bizonyos betegségekkel nem vezethetsz gépjárművet. Ebben az esetben

2021-01-04T11:16:15+00:00október 21st, 2019|

Megosztom a bejegyzést

Go to Top