Így óvhatod meg autód a jégkártól!

Az autó jégkárosodása kellemetlen és bosszantó. A jégeső okozta sérülések javíttatása olykor időigényes és költséges feladat. Azonban számos megelőző intézkedést tehetsz az autód védelme érdekében. Cikkünkben megosztunk veled 7 tippet, amelyek segíthetnek minimalizálni az autó jégkárosodásának kockázatát.

 1. Parkold fedett helyre: Az egyik leghatékonyabb módja az autó jégkár megelőzésére az, ha fedett helyre parkolod a járművet. Használj garázst, fedett parkolót vagy árnyékos területet, amikor előrejelzik jégesőt. Ez megakadályozza, hogy a jégeső közvetlenül érje az autót, és csökkenti annak esélyét, hogy sérülést szenvedjen.
 2. Használj autóponyvát vagy takarót: Ha nincs lehetőséged fedett helyre parkolni, fontos, hogy védelmet nyújts az autódnak. Használj vastag autóponyvát vagy takarót, amellyel lefedheted a járművet. Ez segít csökkenteni a jégeső okozta károk valószínűségét.
 3. Figyeld az időjárási előrejelzéseket: Kövesd figyelemmel az időjárási előrejelzéseket, különösen a jégesőről szóló figyelmeztetéseket. Ha tudod, hogy jégeső várható, tervezd meg az utazásodat úgy, hogy időben elkerüld a veszélyes területeket.
 4. Rendszeres karbantartás: Az autó rendszeres karbantartása és ellenőrzése segít felismerni és kezelni a potenciális problémákat, amelyek hozzájárulhatnak a jégkárosodáshoz. Bizonyosodj meg róla, hogy a szélvédőd, az ablaktörlők és a világítás megfelelően működnek. Ellenőrizd az abroncsok állapotát és a futóművet is, mert ezek is befolyásolhatják az autó stabilitását és védelmét a jégesővel szemben.
 5. Válassz megfelelő biztosítást: Gondoskodj a biztosításról, amely fedezetet nyújt az autód esetleges jégkárainak javíttatásához. Nézd át a biztosítási szerződést, és győződj meg róla, hogy az autód megfelelő védelmet kap a jégkárokra. A kiterjedt biztosítási fedezet segít csökkenteni a javítási költségeket, ha mégis jégkár éri a járművet.
 6. Csökkentsd a sebességet: Amikor jégeső közeledik, és az úton vagy, csökkentsd a sebességet és vezess óvatosan. A jégesővel járó esős időben az út csúszóssá válhat, és nehezebb lehet uralni az autót. A lassabb sebesség lehetőséget ad arra, hogy jobban reagálj a változó útviszonyokra és elkerüld a nagyobb károkat.
 7. Ne parkolj fa alatt: Amikor az autód parkolásra kerül, igyekezz elkerülni a fák alatti parkolást. A jégeső esetén a fák levelei vagy ágai további sérüléseket okozhatnak az autódon. Válassz inkább nyitottabb helyet vagy fedett parkolót.

Az autó jégkárának megelőzése érdekében fontos, hogy proaktívan cselekedjünk és megfelelő óvintézkedéseket tegyünk. A fedett parkolás, az autóponyva használata, az időjárási előrejelzések figylése, a rendszeres karbantartás és a megfelelő vezetési technikák mind segíthetnek minimalizálni az autó jégkárosodásának kockázatát. Ne feledd, hogy a jégeső megelőzése nem mindig lehetséges, de ezek a tippek segíthetnek csökkenteni a károk előfordulását és mértékét. Mindent megteszel annak érdekében, hogy megelőzd az autód jégkárát, de ha sajnos mégis megtörténik, fontos, hogy azonnal intézkedj. Keress fel egy megbízható autó jégkár javító szervizt vagy karosszériaműhelyt, akik segítenek helyreállítani az autód eredeti állapotát.

Nálunk megszerezheted a b kategóriás jogsit. Jelentkezz tantermi vagy e-learning KRESZ tanfolyamunkra akár online! A Zebra Autósiskola Budapest és vonzáskörzetében működik több mint 25 év tapasztalattal. Tanfolyamaink minden nap indulnak. Jelentkezni online is lehetséges!

Szerezz jogsit a Zebránál! - miért válaszd?

 • A Zebra autósiskolában többféle jogosítványt szerezhetsz (B jogsi és motoros jogsi)

 • KRESZ tanfolyamot tantermi kresz mellett online is végezheted!
 • Gyakorlati oktatás és vizsgáztatás 4 helyen Pesten és Budán

 • Kedvező árak, akár részletfizetéssel
 • Folyamatosan induló tanfolyamok
 • Korszerű járműpark, jófej oktatók

Jelentkezem!