M iért fontos a vezetés gyakorlás (jogsi után is)?

A jogsi megszerzése után sokan bizonytalannak érzik még a vezetési tudásukat. Nem beszélve az olyan körülményekről, amikor pl. valaki nem rendelkezik saját kocsival így nem vezet napi szinten, miután levizsgázott. Vagy éppen költözés után új környezetben – akár egy forgalmas nagyvárosban találja magát – szokatlan, zsúfolt utakon, közlekedési helyzetekben. Vagy ha új / más autót kell vezetni, mint amin tanult az illető. Az ilyen helyzetekben nagyon fontos a  jogsi utáni vezetés gyakorlás, hogy megismerjük az autót, a közlekedési helyzeteket a környéken és egyáltalán, hogy magabiztosan ülhessünk a volán mögé.

Vezetés gyakorlás online a gyakorlatban

A vezetés gyakorlás online is lehetséges: az online gyakorlás során a gyakrabban előforduló közlekedési helyzeteket megismered és megtanulod, mi a jó döntés az adott szituációban, majd később a minden napi vezetés közben ezt automatikusan ülteted át saját vezetési rutinodba. Az elméleti tanulásnál tehát nagyon praktikus.

Szimulátorok segítségével is kipróbálhatod a vezetést online, akár otthon a gép előtt ülve, de sajnos ez nem helyettesítheti a valódi forgalomban történő vezetés gyakorlást. Az autósiskolák tanfolyamai illetve ha már jogsi után vagy akkor az újrakezdő vezetés tanfolyamok segítenek a vezetés technikájának elsajátításában, elmélyítésében.

Vezetés gyakorlás helyek

Sokszor kapunk kérdést tanulóinktól, volt diákjainktól, hogy hol vannak Budapesten és környékén jó vezetés gyakorlás helyek? Itt két dolgot nagyon fontos megkülönböztetni:

Ha még nincs meg a jogsid, akkor nagyon fontos tudni azt, hogy jogosítvány nélkül közúti forgalomban, közúton egyáltalán nem vezethetsz, komolyan megbüntethetnek érte! Maximum közforgalom elől elzárt magánterületen, ha a terület a tiéd, vagy a terület tulajdonosa beleegyezik. Bárhol máshol megbüntet érte a rendőr, akár a jogosítványtól is eltilthat. A földút vagy szántóföld sem jó ötlet, mert az is valakinek a tulajdona, vagyis nem használhatod, ha nem a sajátod. A legjobb megoldás, ha még bizonytalannak érzed a tudásodat az, ha pótórákat veszel az autósiskoládban az oktatóddal még a jogsi megszerzése előtt.

Ha van már jogsid természetesen elviekben bárhol vezethetsz közúti forgalomban. A legjobb vezetés gyakorlás helyek ilyenkor a környékeden találhatók, vagy azokon a városrészeken, ahol sokat fogsz vezetni, be szeretnéd gyakorolni. Vagy ahol még mindig kifejezetten bizonytalannak érzed magad (pl. belvárosi forgalom, autópálya) oda érdemes ellátogatni és gyakorló vezetés órákat venni profi oktatóval és azzal az autóval, amit vezetni fogsz.

Vezetés gyakorlás Budapesten

Akár friss jogsid van, akár újrakezdő vezető vagy, magabiztos vezetési tudást szerezhetsz a Zebránál a jogsi utáni újrakezdő vezetés tanfolyamainkon. Ha úgy érzed, hogy nem elég a papír, nem tiszták a KRESZ szabályok, vagy ,ár mindent elfelejtetél, megszerezheted a vezetési rutint is a jogsid mellé. Vezetési képességeidhez, az általad választott útvonalhoz, illetve az oktatás idejéhez mi igazodunk. Ha saját autóval szeretnél vezetni, és abban magabiztossá válni, akkor azzal gyakorolunk. Minden tanulónknak személyre szabott gyakorlóoktatást biztosítunk 60 perces órákkal.

Vezetés gyakorlás jogosítvánnyal – mit fogsz megtanulni?

 • újra megtanulod a kresz táblákat
 • kereszteződésekben, körforgalmakban tudni fogod mire figyelj, gyakorlod a jobb kéz szabály alkalmazását
 • megismered jobban a manuális vagy épp az automata sebességváltók használatát
 • megismered az autó vezetési sajátosságait (holt terek, gyorsulás, sebesség, stb)
 • magabiztosan és határozottan közlekedsz a budapesti forgalomban és az adott útvonalon

Nálunk megszerezheted a b kategóriás jogsit. Jelentkezz tantermi vagy e-learning KRESZ tanfolyamunkra akár online! A Zebra Autósiskola Budapest és vonzáskörzetében működik több mint 25 év tapasztalattal. Tanfolyamaink minden nap indulnak. Jelentkezni online is lehetséges!

Szerezz jogsit a Zebránál! - miért válaszd?

 • A Zebra autósiskolában többféle jogosítványt szerezhetsz (B jogsi és motoros jogsi)

 • KRESZ tanfolyamot tantermi kresz mellett online is végezheted!
 • Gyakorlati oktatás és vizsgáztatás 4 helyen Pesten és Budán

 • Kedvező árak, akár részletfizetéssel
 • Folyamatosan induló tanfolyamok
 • Korszerű járműpark, jófej oktatók

Jelentkezem!